subota, 18. ožujka 2017.

Čišćenje + dezinfekcija četkica

Pitate se kako vam se pojavljuju prištići i nakon svih silnih pilinga i gelova za čišćenje lica? Ili kako vam makeup ne sjeda (pogotovo puder) na lice kao nekada. Jedan od glavnih razloga za to su nečiste četkice pune bakterija.

Vjerujem da je nekada teško naći vremena i za našminkati se a kamoli prati četkice međutim, pranje četkica je neophodno! Svakodnevno nanošenje šminke istim, neopranim četkicama dovodi do toga da one upijaju višak proizvoda i na njima se na kraju počnu gomilati i gomilati bakterije koje ćete nanositi na lice a da nećete imati pojma. Isto kao što perete odjeću, kao što se svakodnevno tuširate, isto tako je potrebno prati i održavati četkice.




Četkice bi bilo najbolje prati jednom tjedno ili jednom u dva tjedna. Međutim ne samo prati nego i dezinficirati.
Za ovo pranje četkica, koje ja koristim bit će vam potrebno:
- maslinovo ulje
- sapun za ruke/kupka za tijelo
- 70%-tni alkohol
- četkica za pranje lice-vidite na slici ( ili ih možete trljati na rukama, sasvim je svejedno)

Količinu za svaki sastojak mi je teško reći jer sve ovisi o tome koliko četkica imate za oprati. Rađe stavite manje pa da kasnije napravite još, nego da višak bacate.

Namočite vrh četkice pod toplom vodom te isti taj dio umočite u smjesu koju ste napravili od svih sastojaka (maslinovo ulje, alkohol,sapun/gel za tuširanje) . Kružnim pokretima trljajte četkicu o dlan ili o četkicu za pranje lica pod laganim mlazom tople vode. Vodite računa o tome da četkicu ne okrećete naopako kako se voda ne bi spustila dublje u četkicu i tako se oštetila te o tome da dbro isperete četkicu na kraju.
U slučaju da vam se čini da ste pretjerali s količinom ulja i četkice vam izgledaju masno slobodno uzmite još malo čisto sapuna i ponovno ih isperite. Istisnite par puta dlake četkice i perite je sve dok se puder ili neka boja ne prestanu cijediti s četkice nakon istiskanja.

Oprane četkice položite uspravno, tako da vam dlačice četkice budu dolje i pustite ih da se osuše preko noći ili ih posušite fenom za kosu.
Nakon toga pošpricajte malo 70%-tnog alkohola po njima.

Kako vi održavate svoje četkice? Da li ih dezinficirate? Pišite mi u komentare!

Nema komentara:

Objavi komentar