nedjelja, 26. ožujka 2017.

Višestruka namjena sode bikarbone

Za danas sam vam odlučila otkriti par trikova koje sam ja otkrila i koristim već duže vremena. Radi se o primjeni sode bikarbone na razne načine, koji vam mogu puno olakšati svakodnevnicu. Potrudila sam se izdvojiti što više toga je moguće, te se nadam da će vam neki od ovih trikova pomoći!

1. Peeling

Pomiješajte 1 žlicu sode i 1 žlicu kokosovog ulja te smjesu lagano utrljajte na vlažnu kožu kružnim pokretima. Na kraju isperite lice toplom vodom i posušite lagano tapkajući ručnikom.
NAPOMENA: Za osjetljivu kožu potrebno je staviti više kokosovog ulja nego sode ( npr. 2 žlice ulja, 1 žlica sode )

2. Soda protiv prhuti

Sve što je potrebno jest oprati kosu normalno kao što je perete inače ( dakle šampon, regenerator, što god) i nakon što isperete kosu utrljati sodu bikarbonu po cijelom tjemenu. Kada ste je dobro utrljali,isprati kosu vodom. Nakon 2-3 korištenja vaša kosa bit će bez prhuti.

3. Piling za mitesere

Sve što vam je potrebno jest pomiješati ½ žličice sode sa ½ žličice ne preljute paste za zube (da vam se ne nadraže oči) i četkicom za zube utrljavati kružnim pokretima smjesu, na dijelove gdje želite ukloniti mitesere.

4. Izbjeljivanje zubiju

Za ovaj trik sa sodom, potrebna vam je polovica limuna i soda.
Pomiješajte 1 žličicu sode s limunovim sokom te tom smjesom operite zube. Nakon toga operite zube normalnom pastom. Rezultati su vidljivi nakon 2 korištenja. I nemojte ovo koristiti više od 1-2 puta tjedno da ne biste oštetili caklinu.

5. Kupka za stopala

U 1/1 ½ litru vode stavite žlicu sode bikarbone. Namočite noge u kupki oko 15 minuta i lagano odstranite zadebljane dijelove kože. Ova kupka pomoći će vam omekšati stopala kako biste mogli odstraniti zadebljalu kožu te će zbog svog antibakterijskog djelovanja smanjiti neugodne mirise.

6. Maska za lice ( voda + soda ) 15 min
Recept je jednak kao za piling koji sam prethodno navela. Samo nakon što napravite piling pustite da djeluje nekih 10 min i isperite toplom vodom

7. Čišćenje četke za kosu

Imate prljavu četku za kosu? Sve što je potrebno napraviti jest u vodu dodati 1 žlicu sode te umočiti četku za kosu i pustiti je unutra 15-30 min.

8. Kupka za detoksikaciju

U vodom napunjenu kadu dodajte ½ šalice sode i ½ šalice soli.
ova kupka odlična je za detoksikaciju i opuštanje bolnih mišića.
Koža će vam nakon ove kupke biti čista, zategnutija i mekša na dodir.
Soda bikarbona čisti toksine iz organizma, a pomaže i kod ublažavanja stresa, čisti kožu. Soda također širi krvne žile pa bi je srčani bolesnici možda mogli zaobići ili se posavjetovati s liječnikom.

9. Protiv smrada tenisica

Svi smo se najmanje jednom susreli s ovim problemom. Kako bi se riješili smrada u tenisicama potrebno je posipati prah sode bikarbone u tenisice te je ostaviti da djeluje najmanje 15 min. ( ja je osobno pustim preko noći) nakon toga samo istresite tenisice i riješili ste muku skidanja tenisica pred ljudima.

10. Dezodorans

Za ovaj trik potrebna vam je samo soda i voda ili soda, kokosovo ulje i eterično ulje
a) Za prvi ''dezodorans'' pomiješajte prstohvat sode s malo vode i smjesu nanesite ispod pazuha.
b) Za drugi ''dezodorans'' pomiješajte prstohvat sode, malo kokosovog ulja i kap eteričnog ulja po izboru (ja volim staviti eterično ulje lavande) te smjesu nanesite ispod pazuha
Ovi dezići onemogućit će stvaranje bakterija koje uzrokuju neugodne mirise ispod pazuha.

Jeste li vi isprobale neke od ovih trikova? Pišite mi u komentare!

Nema komentara:

Objavi komentar