subota, 1. travnja 2017.

Kokosovo ulje - namjena

U zadnjih par mjeseci više sam se bacila na isprobavanje nekih novih načina kako njegovati svoju kožu/kosu s proizvodima kod kuće. Među svim tim stvarčicama, kao što su raznorazni pilinzi i slično, sastojak koji se nalazi u gotovo svemu jest kokosovo ulje i zbog toga sam vam htjela pokazati koje sam ja načine otkrila, kada se radi o tome kako se kokosovo ulje sve može koristiti.

1. Maska za kosu

Za ovu masku potrebno je otopiti kokosovo ulje te ga nanijeti od korijena do vrhova i pustiti na kosi najmanje 5-6 sati ( najbolje je prespavati s njime) i potom normalno oprati kosu. Na ovaj način postići ćete sjaj i mekoću kose, a uz to će vam kosa prekrasno mirisati i u slučaju da imate problema s prhuti, riješit će i taj dio.

2. Losion za tijelo

Spas za suhu kožu. U posljednje vrijeme, svaki puta nakon brijanja ili depilacije namažem tijelo kokosovim uljem kako bih umirila iritacije na koži i pobrinula se da se ne isušuje. Prekrasno njeguje kožu tijela. Koža vam je nahranjena i mekana na dodir.

3. Skidanje šminke

Kokosovo ulje je odličan izbor što se tiče ''domaće'' čistilice. Ne izaziva nikakve iritacije, nježno je na koži i što je najbolje od svega, skida i najtvrdokorniju i vodootpornu šminku u sekundi.
Potrebno je umasirati malo kokosovog ulja među prste te ga lagano kružnim pokretima umasirati na lice/oči i na kraju isprati lice. Ne samo da odlično skida šminku već za to vrijeme i njeguje vaše lice, pa kud ćeš bolje?

4. Okoloočna krema

Definitivno jedna od meni najdraže primjene kokosovog ulja. Potrebno je samo malo kokosovog ulja lagano utapkati na područje oko očiju i prespavati s time, ujutro je problem suhe kože riješen. Međutim, pripazite samo da ga ne mackate baš preko cijelog lica jer u prekomjernim količinama i svakodnevno nanošenje može uzrokovati začepljenje pora, a to ne želimo.

5. Balzam za usne

Najlakši način za njegu usana. U slučaju da vam ponestane balzama ili želite isprobati novi način njegovanja usana, ovo je definitivno proizvod za vas. Namažite tanak sloj kokosovog ulja na vaše usne i uživajte u mekoći vaših usana.

6. Njega zanoktica

Imate suhe i nepodnošljive zanoktice? Namažite malo kokosovog ulja na vaše nokte i zanoktice svaku večer prije spavanja i riješite se muke sa suhim i ružnim zanokticama.

7. Peeling

Kokosovo ulje, uglavnom je temeljni sastojak svih vrsta pilinga koje ja radim kod kuće, bilo da se radi o pilinzima usnica, lica ili tijela on je uglavnom sastojak svakog od njih. Daje vam mogućnost da dok skidate mrtve stanice kože istovremeno i njegujete vašu kožu što je svakako dodatni plus. Ako vas zanimaju neki od pilinga s ovim uljem, pročešljajte malo kroz moj blog i sigurno ćete naći nešto što će vam se svidjeti.

8. Gel za umivanje

Za ovaj gel za umivanje bit će vam potrebno kokosovo ulje (1 žlica), med (1 žlica) i malo limunovog soka. Pomiješajte sve sastojke zajedno, navlažite kožu lica i utrljajte smjesu kao i običan gel za umivanje. Nakon toga isperite lice i to je to. Imate novi gel za umivanje od samo tri sastojka.

9. Maska za suhu kožu

Sve što će vam trebati za ovu masku jesu kokosovo ulje, ½ banane i med. Pomiješajte sve sastojke zajedno i smjesu nanesite ravnomjerno na očišćeno lice. Isperite masku nakon 5 min i uživajte u mekoj koži!

10. Za rast trepavica i obrva


Čistom i dezinficiranom četkicom stare maskare nanesite malo kokosovog ulja pomiješanog s ricinusovim uljem na vaše trepavice. Kokosovo ulje će zbog svojeg sastava omogućiti da vaše trepavice rastu pravilno dok će se ricinusovo ulje pobrinuti da vam trepavice budu gušće i duže.

NAPOMENA: Ne bih preporučila da koristite kokosovo ulje svakodnevno bez prestanka na vašem licu jer može začepiti pore. Međutim, mislim da je odlično koristiti ga na licu 1-2 puta tjedno čisto tako da bi Vam se koža odmorila od raznoraznih kupljenih proizvoda koje svakodnevno stavljate na lice, a sadrže svakojake sastojke.

Jeste li probale koje od ovih trikova? Ako jeste, pišite mi u komentare!

Nema komentara:

Objavi komentar