subota, 22. travnja 2017.

Trikovi za kosu

Za danas sam vam pripremila neke sitne trikove koje svakoj curi mogu biti od pomoći. Priznajmo da djevojke muku muče s kosom i da jednostavno nekada ne želi biti na svojem mjestu i izgledati kako mi želimo. Pa ako ste i vi jedna od tih djevojaka nastavite čitati, možda pronađete rješenje za neki vaš problem.

1. Soda bikarbona protiv prhuti
Možda malo čudno ali djelotvorno. Potrebno je samo oprati kosu normalno kao i inače i na kraju, dobro utrljati sodu bikarbonu u tjeme te isprati vodom. Ponavljajte postupak sve dok vam kosa ne bude u potpunosti bez peruti. Ja sam se riješila nakon dva korištenja i oduševila se!

2. Maska za mekšu i sjajniju kosu bez prhuti
Ovo je maska koja rješava sve probleme moje kose. Nahrani je, kosa bude sjajne, mekana i bez prhuti, a radi se o maski od kokosovog/maslinovog ulja koju možete napraviti same kod kuće.
U slučaju da vas zanima ova maska za kosu kliknite na ovaj link:

3. Za zaglađen rep/punđu
Muči vas ''mlada'' kosa koju nikako ne možete ukrotiti i koja se nikako ne želi stopiti s ostatkom vaše kose koju pokušavate staviti u rep? Potrebno je samo da uzmete staru četkicu za zube i malo laka za kosu. Našpricajte malo laka za kosu na četkicu te četkicom pročešljavajte neukrotive dlačice i to je to, problem riješen i napokon imate zaglađenu punđu/rep kakvu oduvijek želite.

4. ''Naelektrizirana'' kosa
Za ovaj trik bit će vam potrebna četka i lak za kosu. Kada ispeglate kosu našpricajte malo laka na četku i pročešljate kosu. Ovaj trik pomoći će vam da vam se kosa ne napuhuje i da nije ''naelektrizirana'' te će vam omogućiti da vam se kosa ne nakovrča tako brzo.

5. Kovrčanje kose bez figara
Želite lijepe kovrče a pri tome ne želite oštetiti vašu kosu? Postoji vrlo jednostavno rješenje za to. Kada vam kosa bude još malo vlažna od pranja (ne u potpunosti mokra nego skoro pa suha), razdvojite kosu na pola i ispletite dvije riblje kosti. Najbolje je da prespavate s njima i ujutro imate prekrasne prirodne kovrče!

6. Ne prati kosu svaki dan
''Kosa mi se jako masti i moram je prati svaki dan''   NE!
Razumijem da je ružno vidjeti masnu kosu i da je to nešto što iritira sve nas cure, međutim što više kosu perete to se ona više masti. Svakodnevnim pranjem kose izazvat ćete isušivanje vlasišta te će vam se koša još više mastiti, jer će tijelo proizvoditi više masti kako bi kosu nahranilo. Pokušajte smanjiti pranje kose sa svakodnevnog na svako dva-tri dana, a u tih dva dana pauze koristite suhi šampon.

7. Baby puder kao suhi šampon
Kad smo već kod masne kose, da se nadovežem na prethodni trik. U slučaju da ne želite trošiti novac na suhe šampone, uzmite baby puder i utrljajte ga po tjemenu. Ako to radite navečer, prespavajte s time i ujutro dobro iščešljajte kosu. U slučaju da imate tragove pudera na kosi, protresite višak i vaša kosa opet izgleda kao da ste ju baš oprali. Naravno, ovo je samo trik koji se koristi između pranja i nikako ne može zamijeniti pravo pranje vaše kose, ali je odličan trik u slučaju da vam se kosa jako brzo masti ili jednostavno niste stigli oprati kosu taj dan.

8. Ne češljati mokru kosu
Većina djevojaka krene češljati kosu čim je opere jer smatra da je kasnije neće nikako moći raščešljati, a ne shvaćaju da zapravo čine još gore za svoju kosu. Kosa, odnosno vlas, je zapravo najlomljivija i najviše osjetljiva upravo kada je mokra i ako je tada češljate, pogotovo na grub način, time uzrokujete još veća oštećenja vaše kose.
Rađe se strpite da se malo posuši, pa ako imate problema sa zapetljanom kosom koristite neka ulja i češljite prvo vrhove a zatim krenite prema korjenu kose. Tako manje čupate kosu i ne lomite je.

9. Pranje kose u hladnijoj vodi
Vruća voda ne isušuje samo našu kožu, već i našu kosu. Ne kažem da je potrebno prati kosu u toliko ledenoj vodi da vam srce stane već da ju treba prati u mlakoj vodi koja vuče na hladniju stranu. Hladnija voda će pridonijeti tome da vaša kosa izgleda zdravije i sjajnije te ju neće isušivati.

Nema komentara:

Objavi komentar