petak, 7. travnja 2017.

Popravljanje razbijene šminke + dezinfekcija

Danas ću vam malo pričati i pokazati par trikova kako da popravite svoju šminku i kako da ju dezinficirate. Da ne duljim previše, krenimo mi na posao.



Sve što će vam biti potrebno jesu:
70% alkohol
nož/špatula
maramica
neki predmet kojim ćete kasnije utisnuti proizvod
šalica/paletica za miješanje alkohola i proizvoda (možete to raditi i u pakovanju proizvoda)
razbijeni proizvod







Razbijeni proizvod usitnite na što manje komadiće kako biste ga kasnije mogli lijepo umiješati i

rasporediti.
Stavite usitnjeni proizvod na paleticu.
Stavite par kapi alkohola na usitnjeni proizvod i krenite ga miješati. Ponavljajte postupak dok ne dobijete gušću smjesu. (vidi na slici)
Kada ste to napravili, proizvod rasporedite ravnomjerno po cijelom ''panu''.
preko njega stavite maramicu i predmetom koji je najsličnijeg oblika kao i pakiranje razbijenog proizvoda lagano utiskujte maramicu u razbijeni proizvod kako biste ga rasporedili ravnomjerno, utisnuli za podlogu i izvukli višak alkohola iz njega.
pustite proizvod 24 h otvoren kako bi se osušio


Što se tiče samog održavanja vaše šminke, savjetovala bih vam da je iskorištavate u vremenu u kojem je preporučeno ( na svakoj ambalaži imate sliku kao male teglice i broj mjeseci u kojem bi se proizvod trebao iskoristiti ) jer kod korištenja jako stare šminke, sami svoju kožu izlažete riziku. Što se tiče dezinficiranja, ja dezinficiram svu svoju šminku jednom u dva tjedna. Što se tiče kamenih pudera, rumenila, bronzera i sl. uzmem 70%-tni alkohol i pošpricam proizvod jednom do dva puta. Pustim nekih 5-10 min otvoren proizvod da se osuši i to je to. Što se tiče tekućih pudera, korektora, ruževa i proizvoda u stiku, tekući puder otvorim i pošpricam jednom u ambalažu, nakon toga lagano protresem puder/korektor. Ruževe i proizvode u stiku odvrnem do kraja i pošpricam 1-2 puta te isto kao i rumenila/bronzere pustim otvorene da se osuše 5-10 min.

Nije težak posao, lagano je i brzo a vrijedi jako puno tako da vam definitivno preporučujem da pokušate uvesti i to u vašu rutinu, vjerujete mi, ja vidim veliku razliku.

Nema komentara:

Objavi komentar